domingo, 12 de octubre de 2008

BALANÇ FESTIVAL DE CINEMA DE SAN SEBASTIA 2008


L'índex d'ocupació del Festival de San Sebastià va augmentar en un 7,17% durant la 56 edición que va acabar el passat 27 de setembre. Davant al 76,35% d'ocupació aconsseguit en l'edició de 2007, aquest any s'han ocupat el 83,52% de les localitats disponibles, sumant les entrades venudes i l'assistència de premsa i acreditats. El total d'espectadors que han assistit a les activitats del Festival és de 177.654.

La venta d'entrades també va augmentar aquest any, malgrat d'haber-se celebrat en total 38 sessions menys que el 2007. El nombre d'espectadors el 2008 ha estat 177.654, davant als 176.525 de l'any passat, i el nombre d'espectadors per sessió ha passat de 269,5 el 2007 a 287,9 el 2008.

JAMIE FOXX A LAW ABIDING CITIZEN


Jamie Foxx està en les negociacions finals per compartir protagonisme amb Gerard Butler en el thriller psicològic Law Abiding Citizen, que comptarà amb la direcció de Frank Darabont pel Film Department.

Escrit per Kurt Wimmer i Darabont, el guió segueix a un executiu d'èxit (Butler) que es troba immers en mig d'una trama ideada per una víctima traumatizada del sistema legal (Foxx). El personatge de Jamie Foxx està assolat degut a què per un tracte de súplica, un dels assessins de la seva dona i la seva filla quedarà lliure. Per això decidex venjar-se dels assessins i d'aquells que van permetre aquest acord.

Butler produeix juntament amb el seu company d'Evil Twin, Alan Siegel, i juntament a Lucas Foster de Warp Films. També produeix Mark Gill de Film Department. Com a executius per Film Department, Robert Katz y Neil Sacker.

KATE WINSLET COM A VIVIENNE WESTWOOD


Kate Winslet sembla ser que té entre els seus pròxims projectes al d'interpretar a la dissenyadora britànica Vivienne WestWood, considerada una de les principals responsables de l'estètica associada amb el punk i el New Wave. Westwood, com a companya de Malcolm McLaren i propietària de la boutique SEX, va estar directament involucrada amb la banda Sex Pistols i l'inici del moviment punk en el Regne Unit.

Poca informació es té al respecte: tíol, argument, director...

Els últims treballs de l'actriu, que s'estrenaràn durant els pròxims mesos son, Revolutionary Road (30 de gener) i The reader.